Experiențe de la CBC Fitness Corner

Experiențe de la CBC Fitness Corner

Pregătirea antrenorilor, vibe-ul lor și sala mereu curată sunt câteva dintre punctele tari ale CBC Fitness Corner pe care le identifică Alexandru Cosma, după ce a petrecut mai bine de trei ani antrenându-se în mod constant aici. În tot acest timp, Alex a avut parte de numeroase experiențe, formându-și opiniile pe care ni le-a împărtășit în rândurile de mai jos.

„Un loc unde îmi pot calibra mintea și trupul”

Alex vede sportul ca o modalitate prin care poate menține un echilibru între minte și corp, deși în urmă cu opt ani avea altă părere: „De când m-am apucat, sportul a însemnat doar echilibru. Până pe la 21 de ani, credeam că organismul e făcut doar pentru a-ți purta mintea. Atât. Am realizat că lucrurile stau diferit. Trebuie să existe un echilibru între fizic și psihic, pentru că altfel, ambele părți au de suferit.”

Cu timpul și-a schimbat părerea, iar sala de sport a devenit unul dintre principalele spații în care își poate îndeplini obiectivul: „Sala, în general, este un loc unde îmi pot calibra mintea și trupul. Datorită efectului pe care îl are asupra corpului, putem zice că sportul este un mod de relaxare. Dar nu pot spune că merg la sală și sunt extrem de relaxat, mai ales după unele exerciții. Relaxarea apare după antrenament.”

Și cum a ajuns Alex să se antreneze aici, la CBC Fitness Corner, dintre toate sălile din Cluj-Napoca? Lucrând la una dintre firmele din cadrul campusului CBC, i-a fost foarte ușor să facă sport în sala care se afla la doar câteva etaje distanță.

Cu toate acestea, pentru a continua să se antreneze la CBC, a fost nevoie de mai mulți factori, nu doar de comoditate. Aici intervin atuurile pe care le-a găsit Alex: „Antrenorii sunt un punct forte. Pregătirea și vibe-ul foarte fain contribuie mult. CBC este și o sală foarte curată. Nu am avut niciodată vreo problemă de acest gen. Iar pentru tipurile de exerciții pe care doresc eu să le fac, găsesc aparatele de care am nevoie.”

În ceea ce privește minusurile CBC, Alex mărturisește că nu se regăsește în genurile muzicale redate în sală, fiind adeptul rock-ului. Cu toate acestea, este de părere că muzica reprezintă un detaliu peste care poate trece, pentru că acordă atenție beneficiilor sălii: „Nu prea am lucruri care să nu îmi placă. Nici nu stau să mă gândesc la ele.”

După cum am spus deja, Alex se antrenează la CBC Fitness Corner de mai bine de trei ani. În toată această perioadă a încercat diverse tipuri de clase și antrenamente personale: „Presupun că depinde și de starea mea de spirit și de cum mă simt – uneori vreau să fac mai multe exerciții cardio, alteori unele de forță. De mai bine de doi ani mă antrenez cu Raul. Însă mă înțeleg foarte bine și cu Emanuel și Cosmin. Mergeam, atât la clasele Dianei, cât și la clasele lui Claudiu. Nu pot spune că am o preferință.”

Antrenamente online sau în sală?

Cât timp CBC Fitness Corner a fost închis, întreaga activitate a fost mutată în mediul online. Printre persoanele care au participat la antrenamentele virtuale a fost și Alex. S-a bucurat că cei de la CBC au găsit o metodă prin care oamenii să se antreneze și de acasă: „Am creat un context în care să pot face mișcare și acasă. Mi-a prins foarte bine.”

Dacă ar fi să aleagă între cele două tipuri de antrenament, online sau din sală, Alex le preferă pe cele din urmă: „Cu toate că mi-a prins bine să mă antrenez acasă, prefer să fac sport în sală, pentru că există o delimitare a spațiului, pe care o asociez cu un anumit obiectiv – știu că nu am altceva mai bun de făcut decât să mă antrenez. Acesta e focusul. Pot face exericții și acasă, pe o perioadă de timp mult mai scurtă, însă este și un spațiu mic. Plus că în sală pot desfășura mult mai multe exerciții.”

Când s-a întors la CBC Fitness Corner, Alex nu a sesizat nicio modificare. A simțit doar că are a nevoie de o perioadă de reacomodare cu exercițiile de la care a luat o pauză.

„Dacă ar fi să dau un sfat…”

„Conform lui Stephen R. Covey, există două categorii de lucruri: urgente și importante. Sportul nu este urgent, dar este important. Lumea tinde să facă lucrurile urgente, nu pe cele importante. Cele din urmă aduc rezultate în 10-20 de ani, spre deosebire de cele urgente, care au efect imediat. Iar dacă ar fi să dau un sfat, le-aș sugera să stea cât mai puțin în locurile urgente și cât mai mult în cele importante.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *