5 motive să mergi la sală

5 motive să mergi la sală

Știm că uneori ți se pare anevoios să te deplasezi până la sală, sau poate chiar nu ți-ai dorit să o faci deloc până acum, însă astăzi te ajutăm să îți (re)găsești interesul. Ne-am gândit să îți oferim cinci motive, pe care le-am detaliat mai jos.

A. Sportul te menține sănătos

După cum știi deja, odată ce faci sport, îți cresc șansele de a-ți dezvolta imunitatea și de a-ți rezolva anumite probleme de sănătate. Este o metodă eficientă pentru combaterea multor afecțiuni. Nu o spunem noi, ci specialiștii. Așa se face că, sportul are ca beneficii:

  • Îmbunătățirea profilului lipidic;
  • Reglarea metabolismului glucidic;
  • Reglarea densității minerale osoase;
  • Scăderea tensiunii arteriale;
  • Accelerarea tranzitului intestinal;
  • Ameliorarea durerilor cauzate de artrita reumatoidă;
  • Prevenirea bolilor cardiovasculare, osteoarticulare și metabolice;

Și, totuși, de ce să fac sport la sală? De ce să nu fac acasă ori în natură? Noi încurajăm orice formă de sport, dar mai ales pe cel supravegheat, care este executat corect și care aduce rezultatele dorite. În acest context, rolul unui antrenor e esențial. El este cel care îți poate ghida pașii pentru a executa exercițiile potrivite.

B. Ești mai energic și productiv

Odată ce te-ai apucat să faci sport într-un mod corespunzător, vei putea observa faptul că acesta îți aduce un plus de energie și productivitate.

Sportul te ajută să îți încarci bateriile chiar dacă practici diverse exerciții doar jumătate de oră. Datorită acestuia îți poți prelungi productivitatea chiar și cu două-trei ore într-o zi.

Cu siguranță și mediul în care ne desfășuram activitatea contribuie la dobândirea energiei și productivității. La sală, cei din jurul tău te pot impulsiona să devii mai competitiv, mai energic și mai productiv. Îndemnurile și îndrumările antrenorului susțin același lucru.

C. Devii mai organizat

Odată ce vii la sală, îți creezi o rutină și, implicit, un program. Riguarea pe care ți-o impui pentru a te ține de el îți conturează spiritul organizatoric. Așasar, devii mult mai organizat, întrucât ai un program de respectat.

Fie că vorbim despre rutina de a merge la sală sau despre respectarea unui program pe care l-ai început, ambele duc la același rezultat: te fac o persoană mai organizată.

D. Este o metodă prin care te poți destinde

După o zi încărcată la muncă, plină de probleme, mersul la sală te poate ajuta să te detensionezi. Îți descarci energia negativă prin sport și te încarci cu una pozitivă. Cât timp te antrenezi, uiți de ceea ce te înconjoară, întrucât întreaga ta atenție se canalizează asupra exercițiilor. Mai mult decât atât, poți discuta cu cei din sală despre ziua pe care ai avut-o și să ceri sfaturi, atunci când simți nevoia.

Dacă ai stat în casă toată ziua, mersul la sală reprezintă în continuare o metodă prin care te poți destinde. Starea de spirit ți se schimbă radical odată ce începi să faci diverse exerciții, iar încurajările celor din jur îți dau o stare de bine.

E. Te face mai fericit și previne depresia

Sportul combinat cu socializarea te fac, fără doar și poate, mai fericit. A fost demonstrat de nenumărate ori faptul că sportul ne face mai veseli. Cum? Exercițiile fizice efectuate în mod regulat sporesc nivelul de serotonină.

Sportul nu este responsabil doar de sporirea serotoninei din corp, ci și de activarea sau creșterea nivelului de hormoni ca endorfinele și dopamina. În caz de nu știai, endorfinele se comportă ca analgezicele, în sensul că ameliorează durerile și declanșează o stare de bine la nivel fizic și psihic. Pe de altă parte, dopamina acționează prin stări de fericire.

Lista beneficiilor mersului la sală cuprinde mai mult de cinci itemi, însă te vom lăsa pe tine să o completezi, doar după încerci o astfel de experiență. Te așteptăm la sală!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *